Gratis te gebruiken afbeeldingen zoeken op Google

Op afbeeldingen die je vindt via Google Afbeeldingen kunnen auteursrechten van toepassing zijn, gebruik dus niet zomaar afbeeldingen gevonden via Google. Toch kan je bij een zoekopdracht de resultaten filteren om afbeeldingen te vinden die je mag gebruiken.

Afbeeldingen vinden die je kunt hergebruiken

Zoeken op rechtenvrije afbeeldingen op Google stel je in door in Google Afbeeldingen naar Tools te gaan, en vervolgens de juiste Gebruiksrechten te selecteren.

Of ga naar Geavanceerd zoeken naar afbeeldingen en gebruik in het gedeelte Gebruiksrechten het dropdownmenu om de juiste Gebruiksrechten te selecteren.

Typen gebruiksrechten

  • Onbeperkt te gebruiken of te delen: hiermee kunt u de betreffende content kopiëren of opnieuw distribueren als de content ongewijzigd blijft.
  • Onbeperkt te gebruiken, delen, of aan te passen: hiermee kunt u kopiëren, wijzigen of opnieuw distribueren zoals is gespecificeerd in de licentie.
  • Voor commerciële doeleinden: als u content voor commerciële doeleinden wilt gebruiken, moet u een optie selecteren met het woord ‘commercieel’.